קצת עלינו

נולדנו בחצר בית ברעננה. השנה הייתה 2009, סאבלימינל הוציא שיר חדש, באוויר היה ריח של תום. צליל פתיחת בקבוק גינס נשמע בחלל.

אחרי שנים בברזיל ובארצות הברית, שב דגן ציונה לאחר שנחשף לתעשיית הקראפט הבינלאומית, ולאפשרות לייצר בירה בבית. הוא גייס את רותם, אילתר מערכת בישול ביתית קטנה ומשם הכל התחיל. כמעט כל שבוע יצאו מפתח המבשלה הזעירה בירות חדשות, הידע והניסיון הלכו ונצברו ואיתם גם חברים חדשים – מבשלי בירה ואוהבי בירה בכלל. 

כשצרו קירות הבית ברעננה על מיכלי התסיסה ועל מוחו היצירתי והקודח של הברומאסטר, החלטנו לעשות את הצעד הבא, ולנסות להפוך את התחביב שיצא משליטה לדבר האמיתי. כך החלה להתגלגל "מבשלת העם" באבן יהודה, שהייתה למבשלת הבית של הדובים. מדלת המבשלה החלו לצאת בירות שהחיך הישראלי כמעט ולא הכיר: "המכה הראשונה" המעושנת, "יונק הדבש" החזקה, "עוקץ" בסגנון ביטר אנגלי קלאסי ו"חצות" הכהה, אבל מעל כולם זרחה "אינדירה" – ה-IPA הראשונה בציון, והבירה שהתוותה את המשך דרכנו. לאט לאט התאהבו עוד ועוד אנשים ב"אינדירה" ובבירות הכשותיות שבאו בעקבותיה.

אוי, הגענו עד לכאן ושכחנו להזכיר – אנחנו אוהבים כשות. הרבה כשות. באופן כללי, אנחנו אנשים מרים, ואנחנו אוהבים דברים מרים – קפה, ויסקי, רוקט. מקומה של הכשות בחיינו ובבירות שלנו גדל ככל שאנחנו גדלנו.

חזרה לאבן יהודה. כמעט בכל חודש הוצאנו לשוק בירה חדשה של הדובים. רובן היו כשותיות אבל היו גם נסיונות נוספים – בירות מיושנות בחביות עץ, בירות עם תוספות לא סטנדרטיות (מישהו ביקש צ'ילי?), פרויקטים מיוחדים עם אנשים מיוחדים ועוד.

הבירות של הדובים צברו סביבן גרעין אוהדים קטן ונאמן.

בפסטיבלי הבירה החלוציים של אותן השנים היו הדוכנים שלנו מוקד מרכזי, אליו ידעו הבירגיקס המושבעים להגיע כדי לטעום את הבירות המעניינות והמדוברות ביותר. אבל זה רק צד אחד של הסיפור. השוק הישראלי לא היה מוכן לבירות המשוגעות שלנו ולבירות של המבשלות הקראפט האחרות שקמו באותן השנים. הקושי להחזיק מבשלת בירה קטנה, הביא בסופו של דבר לסגירת מבשלת העם. לקחנו את קערות הדייסה שלנו ונכנסנו לתרדמת חורף, אבל לא ליותר מדי זמן.

חברת פרוטרי, המשווקת מוצרי מזון ובירות מרחבי העולם, הציעה לקחת את הדובים תחת חסותה. בתוך זמן קצר חזרנו עם בירות חדשות (וגם ישנות), ועם פרישה בחנויות ובפאבים מקריית שמונה בצפון ועד אילת בדרום. גם המגוון התרחב והיום, לצד הבירות הקבועות, חזרנו לייצר עוד ועוד בירות חדשות ומרגשות במהדורות מוגבלות.

וזאת רק ההתחלה.